Στις 5 Απριλίου 2022, ο Οργανισμός The European Cyprus Society διεξήγαγε ένα δίωρο διαδικτυακό εργαστήριο αποκλειστικά για τα μέλη του, σχετικά με το ευρωπαϊκό βιογραφικό Εuropass και άλλα ευρωπαϊκά δίκτυα και προγράμματα, και πως μπορούν να τα αξιοποιήσουν οι Κύπριοι νέοι.

Κατά την πρώτη ώρα, ο κ. Κώστας Χριστοφόρου, σύμβουλος επιχειρήσεων και εκπαιδευτής μη-τυπικής μάθησης, εκ μέρους του Εθνικού Κέντρου Europass Κύπρου, μας μίλησε για τα πέντε διαφορετικά έγγραφα Europass και τη χρησιμότητα του καθενός και έδωσε συμβουλές προετοιμασίας και βελτίωσης του βιογραφικού σημειώματος Europass. Κατά τη δεύτερη ώρα, κ. Αντώνης Καφούρος, Ανώτερος Λειτουργός Εργασίας και Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Δικτύων/Προγραμμάτων/Έργων στο Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημέρωσε τα μέλη μας σχετικά με τα ευρωπαϊκά δίκτυα και προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τους νέους στην εξεύρεση εργασίας, όπως το EURES, το Euroguidance και το Eurodyssey.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Κωνσταντίνος Κοτταράς, Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Οργανισμού μας. Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη μας για τη ενεργή συμμετοχή τους και ευελπιστούμε να βρήκαν αυτή τη δράση μας ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική!