Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Β’ Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κυπρίων Νέων – Young European Parliament Cyprus, η οποία διοργανώθηκε από τον μη-κυβερνητικό οργανισμό The European Cyprus Society μεταξύ 5-7 Νοεμβρίου 2021. Tο συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, τελούσε υπό την Αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, και είχε ως υποστηρικτές το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. Χορηγός Επικοινωνίας της διοργάνωσης ήταν η Offsite Cyprus, ενώ Χορηγός Καφέ ήταν η εταιρεία Costa Coffee Cyprus.

Η Β’ Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κυπρίων Νέων – Young European Parliament Cyprus powered by The European Cyprus Society φιλοξένησε τις ακόλουθες επιτροπές με τις θεματικές τους ενότητες: Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων [ENVI]: Πράσινη ανάπτυξη και μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων [EMPL]: Work-life balance: Μείωση ωραρίου, αποδοτικότητα και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας [CULT]: Διαπολιτισμική εκπαίδευση και εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων [AFET]: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας σε περιόδους κρίσεων. Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής [ECON]: Digital Euro: Αναγκαιότητα δημιουργίας ψηφιακού ενιαίου νομίσματος και πως θα επηρεάσει τη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική της Ε.Ε.

Μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο, την ανταλλαγή απόψεων, την συνεργασία, αλλά και την εποικοδομητική αντίκρουση διαφόρων επιχειρημάτων, οι Νέοι και Νέες Ευρωβουλευτές κλήθηκαν να καταλήξουν σε καινοτόμα νομοθετικά ψηφίσματα στην θεματική που επιλέχθηκε για κάθε Επιτροπή. Όλα τα νομοθετικά ψηφίσματα υπερψηφίστηκαν στην Ολομέλεια της συνόδου η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θητεία των Βουλευτών και Αξιωματούχων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κυπρίων Νέων – Young European Parliament Cyprus έχει διάρκεια ενός έτους.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους επίσημους ομιλητές της Τελετής Έναρξης, τους Εμπειρογνώμονες των Επιτροπών, τους υποστηρικτές και χορηγούς της διοργανωσης, την Οργανωτική Επιτροπή της συνόδου καθώς επίσης και όλους τους συμμετέχοντες για την εποικοδομητική συναργασία που είχαμε τους τελευταίους μήνες.