Ο Οργανισμός μας The European Cyprus Society συμμετείχε την Τρίτη, 1η Ιουνίου 2021 σε εκδήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσα στα πλαίσια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης υπό τον τίτλο «Συζητώντας με τους νέους το κοινό μας μέλλον».

Νέοι από Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις και Πανεπιστήμια είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις και τις προσδοκίες τους για την Ευρώπη και την Κύπρο εντός της ΕΕ, και να θέσουν τα ερωτήματα τους στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Επικεφαλή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Ιερόθεο Παπαδόπουλο και τον Επικεφαλή του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Ανδρέα Κεττή. 

Με την παρούσα εκδήλωση εγκαινιάστηκε ο διάλογος στην Κύπρο σε σχέση με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Η Διάσκεψη, η έναρξη της οποίας ανακοινώθηκε σε εκδήλωση στο Στρασβούργο στις 9 Μαΐου 2021, έχει ως στόχο να δημιουργήσει πλαίσιο συζήτησης με τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της Ευρώπης.

Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για την τιμητική πρόσκληση.