Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού The European Cyprus Society επ’ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας με θέμα: «Γυναίκες σε Ηγετικές Θέσεις: Εμπειρίες επιτυχημένων γυναικών από την Ευρωπαϊκή και Εξωτερική Πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας». Η διαδικτυακή εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021 φιλοξένησε εξέχουσες γυναίκες του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίες μοιράστηκαν με τους καλεσμένους τις δικές τους εμπειρίες από την Ευρωπαϊκή και Εξωτερική Πολιτική και τους τομείς τους οποίους ηγούνται.

Κύριες ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η κα. Θεσσαλία Σαλίνα Σιάμπου, Διπλωμάτης, Πολιτική Διευθύντρια, Διμερείς Σχέσεις και Συντονισμός Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) στο Υπουργείο Εξωτερικών, η κα. Κούλα Σοφιανού, Διπλωμάτης και Τέως Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ισπανία, η κα. Φιλίππα Καρσερά, Διπλωμάτης, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Σύμβουλος Προέδρου σε Θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η κα. Τζόζη Χριστοδούλου, Σύμβουλος ΥΠΕΞ για την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στην Εξωτερική Πολιτική και Ανεξάρτητη Εμπειρογνώμονας για τα δικαιώματα των Γυναικών. 

Οι διακεκριμένες ομιλήτριες παρουσίασαν με γλαφυρό ύφος τις εμπειρίες και τα βιώματα τους, κατά την επαγγελματική και προσωπική τους πορεία, κάνοντας εκτενή αναφορά στο πως το φύλο τους επηρέασε την μέχρι τώρα πορεία τους στο Διπλωματικό Σώμα. Επιπρόσθετα, σημειώθηκε ότι για να να επιτευχθεί μια μακροχρόνια ισότητα των δύο φύλων καθίσταται η ανάγκη για ένα σωστό νομοθετικό πλαίσιο, πολιτική βούληση και κατάλληλη εκπαίδευση έτσι ώστε να διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα των γυναικών.

Ο συντονισμός της διαδικτυακής συζήτησης πραγματοποιήθηκε από την κ. Αυγή Χατζηζηνοβίου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του The European Cyprus Society.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας για την υποστήριξη της διαδικτυακής εκδήλωσης, καθώς επίσης και στα μέλη του The European Cyprus Society, τα οποία είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τις ομιλήτριες της εκδήλωσης.