Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή δράση μας αποκλειστικά για τα μέλη του οργανισμού μας, ένα Youth Cycle με την κ. Θέμις Χριστοφίδου, Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού. Το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν «Το Μέλλον της Κυπριακής Νεολαίας στην Ευρώπη», με την κ. Χριστοφίδου να αναφέρει και να τονίζει τις διάφορες ευκαιρίες που προσφέρει η Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους νέους της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης.

Μια ευκαιρία από αυτές, είναι το πρόγραμμα Erasmus+. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κινητικότητας που βοηθάει τους νέους στην ανάπτυξη συνεργασίας με άτομα που προέρχονται από άλλη κουλτούρα, καθώς και στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας. Επίσης έχει αναφερθεί και σε άλλα προγράμματα όπως το Marie Sklowdowska Curie  για τους ερευνητές, το Blue Book Traineeship, πρόγραμμα που δίνει το δικαίωμα στους νέους για έμμισθη πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το διάστημα των πέντε μηνών καθώς και το DiscoverEU, όπου η Ε.Ε. χορηγεί κάθε νέο άνω των 18 ετών για να ταξιδέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση δωρεάν.

Η κ. Χριστοφίδου υπογράμμισε οτι χρειάζεται περισσότερη κινητικότητα από τους νέους καθώς τα συγκεκριμένα προγράμματα αναπτύσσουν τον χαρακτήρα των νέων, δημιουργούν φιλίες, αποκτούν ευρωπαϊκή πολιτιστική εμπειρία καθώς και βοηθούν στην μετέπειτα εύρεση απασχόλησης. Μετά από την ομιλία της, η κ. Χριστοφίδου συνομίλησε και απάντησε στα ερωτήματα που είχαν οι συμμετέχοντες.

Ο συντονισμός της διαδικτυακής συζήτησης πραγματοποιήθηκε από την κ. Κυριακή Φέσια, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων του The European Cyprus Society.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Θέμις Χριστοφίδου για την αποδοχή της πρόσκλησης μας, καθώς και για την διαδικτυακή ενημέρωση των νέων για τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.