Στις 18 Σεπτεμβρίου, ο οργανισμός The European Cyprus Society αποδέχτηκε την πρόσκληση για συμμέτοχη στην εκδήλωση του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου και του κλαμπ νεαρών Ρώσων στην Κυπριακή Δημοκρατία Youth Club of Russian Compatriots. Το φόρουμ με τίτλο: «Movement of Youth: New age of soft power», πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου και είχε ως στόχο την προώθηση της νεολαίας προς την νέα εποχή και τις νέες καλές δεξιότητες.

Η Πρόεδρος του οργανισμού The European Cyprus Society κυρία Κατερίνα Γαβριηλίδου εκφώνησε μια σύντομη ομιλία σχετικά με τις διπλωματικές σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας, την συνεργασία των δυο οργανισμών αλλά και την σημαντικότητα της καλλιέργειας δεξιοτήτων soft power. Ακόμη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν το θεματικό φυλλάδιο το οποίο εκδόθηκε από το The European Cyprus Society και το κλαμπ νεαρών Ρώσων στην Κύπρο με την ευκαιρία της 60ης επετείου διπλωματικών σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας.

Για ακόμη μια φορά οι σχέσεις Ρωσίας και Κύπρου αποδεικνύονται δυνατές και ενωμένες, στηρίζοντας ο ένας οργανισμός τον άλλο στις επερχόμενες δράσεις. Στην εκδήλωση συμμετείχαν αξιόλογες προσωπικότητες, δίνοντας το δικό τους παρόν και συμβολή, αφού αναφέρθηκαν στην σημασία της κοινωνίας προς την υιοθέτηση αλλά και αξιοποίηση καλών δεξιοτήτων. Μέσα από την ανταλλαγή γνώσεων από ΜΚΟ, οργανισμούς και εκπροσώπους που αντιπροσωπεύουν την νεολαία, η βραδιά έφτασε στο τέλος της, διαμορφώνοντας νέες πολιτικές χάραξης για το μέλλον μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση.